Funware follow-up

PoxParty had a super fun time performing at MU for Funware in Eindhoven NL.

Satromizer OS Funware

There’s an interview with Olga Goriunova, Curator of Fun with Software over at Rhizome

David Link / OSK Christoph Haag, Martin Rumori, Franziska Windisch & Ludwig Zeller / Dave Griffiths / Electroboutique / Joan Leandre / Jon Satrom & Ben Syverson / Roger Wigger & !Mediengruppe Bitnik / RTMark / Bob Zimbinski, Jan Hubicka & Greg Alexander / Adrian Ward / I/O/D / JODI / Amy Alexander / Annina Rüst / Gazira Babeli / Dave Griffiths, Aymeric Mansoux & Marloes de Valk /

Software maken en gebruiken kan experimenteel, leuk en in esthetische zin een rijke ervaring zijn. De internationale tentoonstelling Funware gaat over die fun-factor in software-ontwikkeling, en de vele manieren waarop kunstenaars er mee aan de haal gaan in heden en verleden. Zeventien zeer uiteenlopende en veelal interactieve projecten, waarin het spelen met software het uitgangspunt is, worden hiervoor in MU bijeen gebracht.

Funware bewijst dat de wereld voor een deel door freaks wordt geregeerd en dat zelfs de meest formele en logische domeinen van menselijke activiteit doordrenkt zijn met humor en experimenten-voor-de-lol. Software is één van de plekken waar dit soort prakijken van geeks en professionals, codeurs en kunstenaars elkaar ontmoeten. Funware biedt ons een speelse manier om een sterke nieuwe betekenis te geven aan software als een onzichtbare universele cultuur, zowel in de esthetiek als in de geschiedenis ervan.

Electroboutique[mirrored]

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>